Home  /   /  Hondentuigen-op maat  /  Smart hondentuig

Smart hondentuig

Iedere hond is anders en unique en daarom is vaak een maatwerk het enigste goed passende keuze voor een hondentuig.

Smart hondentuig is een Y type tuig

Smart tuig past zich aan de lichaam van de hond dankzij verbindingsringen tussen de schouders en bij de borstbeen aan de voorkant.

Smart hondentuig is een Y type tuig geschikt vooral voor honden met langere nek, voor slankere honden, voor honden met schouders breder dan hun nek en voor honden met dikkere kragen.

 

Smart tuig kan behalve de bovenste band overaal verstelbaar gemaakt worden, is dus ook geschikt voor honden die hun vacht door het jaar veel veranderen of worden getrimd en daardoor veranderd hun maat voor een goed passende tuig.

Smart tuig past zich aan de lichaam van de hond.Smart hondentuig is een Y type tuig geschikt vooral voor honden met langere nek, voor slankere honden, voor honden met schouders breder dan hun nek en voor honden met dikkere kragen

 

EEN TIP VAN SAM TURNER  !

Een Y-tuig, is het fijnst voor de hond. Hierbij loopt er een band tussen de voorbenen door. Deze band zorgt ervoor dat de druk bij (eventueel) trekken verdeeld wordt over het borstbeen. 
Daarnaast laat dit tuig de schouders en bovenarmen volledig vrij en belemmert het de beweging niet.

Waar moet een goed Y-tuig verder aan voldoen?

- over het hoofd heen aantrekken

- luchtpijp volledig vrijlaten

- ruimte achter ellebogen/oksels minstens 2 vingers breed (3 vingers is bij veel honden beter)

- laat schouder gewrichten vrij

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAROM WINKELEN BIJ ONS?

Gemaakt op maat

Alle producten worden op maat gemaakt speciaal voor u! Aura4dox helpt met de juiste keuze en geeft advies, 4dox zijn de masters achter de naaimachines

Gezondheid

De juiste hondentuig type en maten, de juiste bandbreedte, de juiste product voor uw hond. We doen alles wat mogelijk is om te zorgen dat onze producten vooral gezond zijn voor honden.

Zorgvuldigheid

Goede kwaliteit en goed passend handwerk te leveren is ons doel ! Iedere bestelling wordt goed gecontroleerd en iedere product wordt zeer zorgvuldig gemaakt en meerdere keren nagekeken !

Adviespraktijk

Wilt u graag een maatwerk tuig voor uw hond willen bestellen, maar vindt u het lastig om het goede type te kiezen of om je hond op te meten? Maak dan een afspraak voor advies en maten opnemen !