Home  /   /  Hondentuigen-op maat  /  Tour hondentuig

Tour hondentuig

Iedere hond is anders en unique en daarom is vaak een maatwerk het enigste goed passende keuze voor een hondentuig.

Tour hondentuig is een mooi Y type tuig met kruising op de rug

 

Dit type tuig is geschikt voor volwassen honden.

 

Tour tuig is perfect voor dagelijkse gebruik maar ook voor langere wandelingen, trainingen, speuren of als een fietstuig/steppentuig.

 

Deze type tuig laat de nek gedeelte van de hond mooi vrij en is daardoor vaak aanbevallen door hondenosteopaten en fysioterapeuten !

 

Door de kruising op de rug wordt de drukte goed verdeeld in plaats van dat alle kracht vanauit de schouderpartijen van de hond komt tijdens trekken.

 


Tour tuig is een type tuig die heel goed zit bij honden

- met normale of slankere bouw

- met normaal lang of iets langere nek

- met normale of plattere schouderbladden

- met hogere of lagere borstbeen

 

 

 

Tour tuig is minder geschikt voor

- honden met korte benen, omdat de borstomvang band niet ver genoeg gemaakt kan worden voor ze, vanwege de banden kruising op de rug. Voor deze type honden maken we zogenaamde "longfit" versie, de verschill zit dan in de rugstuk waar in plaats van een kruising wordt alleen enkele band gemaakt.

- honden met kortere breedere nek en brede lichaam

- voor puppy´s  en jonge honden in de groei omdat deze alleen rond de buik verstelbaar is, de pasvorm is goed, maar je moet wel rekening houden met dat het tuig niet voor veel lang mee gaat, de klassieke verstelbare hondentuig is wat gunstiger

 

 

Op het tour tuig kan een handig handvat gezet worden.

 

 

Mocht u het handvat gevoerd willen hebben en met of zonder ring, zet dat aan het eind van uw bestelling bij de opmerkingen.

 

EEN TIP VAN SAM TURNER (PAWS4FUN) !

Een Y-tuig, is het fijnst voor de hond. Hierbij loopt er een band tussen de voorbenen door. Deze band zorgt ervoor dat de druk bij (eventueel) trekken verdeeld wordt over het borstbeen. 
Daarnaast laat dit tuig de schouders en bovenarmen volledig vrij en belemmert het de beweging niet.

Waar moet een goed Y-tuig verder aan voldoen?

- over het hoofd heen aantrekken

- luchtpijp volledig vrijlaten

- ruimte achter ellebogen/oksels minstens 2 vingers breed (3 vingers is bij veel honden beter)

- laat schouder gewrichten vrij

 

 

 

 

 

 

 

WAAROM WINKELEN BIJ ONS?

Gemaakt op maat

Alle producten worden op maat gemaakt speciaal voor u! Aura4dox helpt met de juiste keuze en geeft advies, 4dox zijn de masters achter de naaimachines

Gezondheid

De juiste hondentuig type en maten, de juiste bandbreedte, de juiste product voor uw hond. We doen alles wat mogelijk is om te zorgen dat onze producten vooral gezond zijn voor honden.

Zorgvuldigheid

Goede kwaliteit en goed passend handwerk te leveren is ons doel ! Iedere bestelling wordt goed gecontroleerd en iedere product wordt zeer zorgvuldig gemaakt en meerdere keren nagekeken !

Adviespraktijk

Wilt u graag een maatwerk tuig voor uw hond willen bestellen, maar vindt u het lastig om het goede type te kiezen of om je hond op te meten? Maak dan een afspraak voor advies en maten opnemen !