Home  /   /  Hondenriemen  /  Verstelbare hondenriem

Verstelbare hondenriem

Diverse types en lengtes hondenriemen met of zonder borduurwerk.

3
Prijs: 22 EUR

Stel je product in elkaar naar je wens

1Bandbreedte

info

2Kleur van de band

info

3Lengte

info

4Voering

info

6Karabijnhaak

info

7Musketonzakje

info

8Borduurwerk

info
Alle goederen worden op bestelling genaaid. De levertijd is 20-40 dagen

Product informatie

Verstelbare hondenriem

De verstelbare hondenriem heeft twee musketonhaken en drie metalen ringen (het is ook mogelijk om de riem zonder de ringen en tweede musketonhaak te maken).
De hondenriem kan in drie verschillende lengtes worden versteld of bijvoorbeeld rond uw lichaam bevestigd worden. Kan heel praktish zijn bij langere wandelingen.

Minder geschikt voor trainingen vanwege de ringen en musketoon haken aan beide kanten van de riem (dit kan veel geluid maken tijdens los laten van de riem).  Vergeet niet dat de riem iets zwaarder is vanwege extra ringen en musketons. Bij twijfel over de juiste bandbreedte voor u hond, mail ons gerust voor raad.

Verstelbare hondenriem kan ook gevoerd worden met softshell voering over de hele lengte, dit maakt de riem prettiger voor uw handen.

 

Tip van Jolein van Weperen !

 

Voor de hondentraining en -wandeling is het ideaal om een riem te gebruiken met een handvat en zonder extra ijzer. De lus wordt gebruikt om de hand doorheen te steken zodat de riem in een onbewaakt ogenblik nooit uit de hand kan glippen. Afhankelijk van de lengte van de geleider  en de  hoogte van hond raad ik een riem aan van ongeveer  1.30 a 1.50 meter zodat je de hond voldoende sturing kunt geven. Sturing geven doe je niet door met de lijn te sturen of aan de lijn te trekken. Door deze lengte is het mogelijk om voldoende contact te houden. Zo kun je de omgeving beter managen en je hond eenvoudiger uit moeilijke situaties halen. Dit in tegenstelling tot een flex- of nog langere lijn. Tijdens sommige ‘hier-’ en 'ren oefeningen' gebruik ik ook wel eens langere lijnen, mits de honden een tuig dragen. Dit om een mogelijke nekblessure te voorkomen. De ideale lengte is ongeveer 2 á 2.50 meter, om er voor te zorgen dat de hond zich zelf niet kan belonen door van het baasje af te lopen of naar andere honden of mensen toe te gaan.

Hondenpoot afbeelding Kleur van de hondenpoot Kleur van het hartje Borduurwerk Geborduurde tekst Kleur van de tekst Lettertype Figuurtjes Check de kleur van de tekst, het lettertype en de figuurtjes

%title%

%content%

%title%

%content%

Bandbreedte

test Denk aan de kracht, het gewicht en de grootte van uw hond tijdens het kiezen van de bandbreedte.

 

 

Onze tip voor de bandbreedtes keuzes:

GEWICHT VAN DE HOND                         BANDBREEDTE

tot 5kg                                                     15 mm

5 - 15kg                                                   15 - 20 mm

15 - 25 kg                                                20 - 25 mm

25 kg +                                                    25 - 30 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleur van de band

%content%

Lengte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voering

 

We raden het aan om de riem volledig gevoerd te bestellen wanneer de hond trekt of uitvalt aan de riem.

 

De voering maakt de riem niet veel zwaarder en is dus ook geschikt voor kleine honden en pups.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleur van de voering

 

De hele riem wordt gevoerd met een softshell voering. Deze optie raden we niet aan voor kleine hondenrassen, omdat de riem iets zwaarder wordt door de voering.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karabijnhaak

Vernikkelde ijzeren karabijnhaak- een zeer sterke karabijn. Kan na verloop van tijd of heel veel gebruik gaan roesten als de nikkel laag beschadigd wordt.

Roestvrijstalen karabijnhaak - de meest sterke en duurzame karabijn.

 

.

Bronzen karabijnhaak - gemaakt van een bronslegering. Moet af an toe behandelt worden met een vettige doek om zijn gouden kleur te behouden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musketonzakje

Borduurwerk

Borduurwerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle onderstaande moeten ingevuld/gekozen worden

  X

  WAAROM WINKELEN BIJ ONS?

  Gemaakt op maat

  Alle producten worden op maat gemaakt speciaal voor u! Aura4dox helpt met de juiste keuze en geeft advies, 4dox zijn de masters achter de naaimachines

  Gezondheid

  De juiste hondentuig type en maten, de juiste bandbreedte, de juiste product voor uw hond. We doen alles wat mogelijk is om te zorgen dat onze producten vooral gezond zijn voor honden.

  Zorgvuldigheid

  Goede kwaliteit en goed passend handwerk te leveren is ons doel ! Iedere bestelling wordt goed gecontroleerd en iedere product wordt zeer zorgvuldig gemaakt en meerdere keren nagekeken !

  Tuigen maatwerk

  Wilt u graag een maatwerk tuig voor uw hond willen bestellen. Maak dan een afspraak voor advies en maten opnemen !